Εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού για επεξεργασία EPS
H ΝΕΙΛΟΣ ΕΠΕ στα πλαίσια της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων διαχείρισης - μείωσης όγκου των αποβλήτων της, εγκατέστησε εξειδικευμένο μηχανολογικο εξοπλισμό με σκοπό την συμπίεση διογκωμένης πολυστερόνης EPS που προέρχεται απο ΒΕΑΣ (βιομηχανικά, εμπορικά απόβλητα συσκευασίας) με σκοπό την εύκολη μεταφορά του σε κατάλληλους και αδειοδοτημένους φορείς για να ολοκληρωθεί η ανακύκλωση του
 
Το EPS γνωστό και ως φελιζόλ, είναι αφρώδες υλικό, το οποίο αποτελείτε κατά 95% απο αέρα. Είναι ελαφρύ και πλαστικό και αυτό το καθιστά πολύ καλό υλικό για προϊόντα συσκευασίας. Ταυτόχρονα οι ιδιότητες του το καθιστούν δύσκολο πρός ανακύκλωση, διότι η συλλογή του είναι δύσκολη λόγω του αυξημένου όγκου του και η μεταφορά του είναι ιδιαίτερα δαπανηρή για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
 
Παρόλες τις δυσκολίες διαχείρισης του συγκεκριμένου αποβλήτου, η ΝΕΙΛΟΣ κατάφερε να διαχωρίσει αυτή την ροή των αποβλήτων και μέσω της χρήσης του κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού, πέτυχε την μείωση του μεγέθους και την πιό εύκολη μεταφορά του, σε αδειοδοτημένες μονάδες για την πλήρη ανακύκλωση του.